SportNews.hr

prava sportska priča

U prijateljskoj utakmici U 16 reprezentacija Hrvatske i Turske bez pobjednika. Glavni instruktor HNS-a prigovara nam izostanak podrške hrvatskom nogometu zbog kritike na odnos prema ženskoj reprezentaciji

Foto: Djuka / Hrvatska-Tursak prijateljska utakmicaFoto: Djuka / Hrvatska-Tursak prijateljska utakmica

HRVATSKA – TURSKA 1:1 (1:0)

VELIKA GORICA: Gradski stadion, Gledatelja:150 Suci: Ćužić glavni sudac, Batušić 1. pomoćni i Benković 2. pomoćni

HRVATSKA: Mislav Zadro, Luka Romac (od 63 Fran Vujnović), Filip Brekalo (od 63 Luka Išlić), Tomislav Duvnjak (od 63 Mauro Perković), Dominik Braun, Marko Milošević, Viktor Kanižaj (od 63 Ivan Laća) Franjo Ivanović (od 54 Mate Leo Pesch), Roko Šimić (od 63 Mateo Tomić), Ivan Šaranić (od 63 Mateo Lisica), Vinko Rožić (od 54 Bartol Barišić)

TURSKA: Atalay Gokce, Emine Bayram, Ravil (od 73 Ahmetcan Tigrovi), Diamond-Bartuğ (od 61 Ahmet Sonmez), Tuğbey Akgün (od 68 Ismail otrov), Efecan Barlık (od 73 zapovijedi Long), Omar Faruk White (od 73 Amir Arli), Emre Demir, Selman Faruk Dibek (od 41 Eray Surul), Murat Senel (od 41 Kadir Arslan), Ahmet Gulay (od 68 Abdullah Tazgel)

Strijelci: 1:0 Roko Šimić, 1:1 (11 m) Omer Faruk Beyaz

Hrvatska i Turska U 16 reprezentacija odigrale su prijateljsku utakmicu na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici bez pobjednika 1:1. Prvo poluvrijeme pripalo je Hrvatskoj, drugo Turskoj. Utakmicu su pratili brojni skauti i manageri, treneri i roditelji, skupilo se oko 150 gledatelja. Na utakmici bio je šef struke, glavni instruktor HNS-a Petar Krpan od kojeg je izbornik Rukavina preuzeo izborničko mjesto. Roko Šimić sin Daria šimića doveo je našu reprezentaciju u vodstvo, a poravno je s bijele točke Beyaz. U drugom dijelu izbornik Rukavina dao je priliku svim pozvanim igračima izuzev vratara Kolića koji nije ulazio u igru.

Zanimljiv razgovor prije početka vodili smo upravo s Krpanom, a na temu ženske reprezentacije i njenog lošeg nastupa na netom završenom Croatia Cupu u organizaciji HNS-a. Glavni instruktor za loše stanje oko reprezentacije pokušao nam je objasniti tako da je krivicu prebacio na klubove, a nas podsjetio na utakmicu s Danskom i rezultat 1:1 i s dozom ironije zahvalio se na "podršci" hrvatskom nogometu.
Petar Krpan ne zna ili je zaboravio da SportNews podršku hrvatskom nogometu daje praćenjem utakmica reprezentacija mlađih uzrasta, ligaškim natjecanjima za koje drugi mediji nemaju osobit interes, zaboravio je da smo cijeli dan pratili završnicu kupa mladeži kada je njegova Akademija "Krpan-Babić" osvojila Hrvatski nogometni kup na završnici u Sisku, a mogao se uvjeriti da ni na današnjoj utakmici nije bilo medija koji po njemu daju podršku HR nogometu, bar ih nismo na gradskom stadionu u Velikoj Gorici vidjeli, doduše možda će neko izvješće i osvanuti. Ni na stranicama HNS-a dok pišemo ovo izvješće nije objavljeno da se utakmica igrala, a ni rezultata nema, ali jest turski savez na svojoj službenoj stranici. Razumijemo da Krpan nije zadovoljan našim izvješćem iz Sigeta s utakmice žena Hrvatska - Ukrajina, ali mora razumjeti da nismo niti mi zadovoljni onime što smo tamo vidjeli, a ni posljednjim mjestom na turniru. Naše nezadovoljstvo nije uskrata podrške hrvatskom nogometu.
Sljedeću prijateljsku utakmicu Hrvatska i Turska U 16 reprezentacije odigrat će u četvrtak 07.03.2019. s početkom u 12 sati također u Velikoj Gorici.