Foto: TV Zapad
Foto: TV Zapad
Featured

Fuzija NK Lukavec i Inker Zaprešić ostavlja novosnovani klub HNK Lukavec bez financijske potpore. Franjo Herceg: Naši ciljevi su viši od 3.NL

Potvrdile su se naše informacije da će Inker Zaprešić u sezoni 2024/25 igrati u 3.NL Centar.

Birakratske procedure su u tijeku, ostaje dilema HNK Inker ili GNK Inker sve ostalo je poznatao kako smo i najavili, Inker Zaprešić je fuzijom sa NK Lukavec preuzeo njegovo mjesto u 3.NL Centar, što je uzburkalo nogometnu javnost. Ovime je Inter Zaprešić=Inker Zaprešić meteorskom brzinom kroz zamršena pravila HNS-a samo u jednoj natjecateljskog sezoni preskočio dva ranga.

Zaprešičani su profitirali, a Lukavčani su ispali najveće žrtve ove operacije. Naime promjenom imena i osnivanjem nove udruge pod nazivom HNK Lukavec po propisima i zakonu gubi financijsku potporu Zajednica sportskih udruga Grada Velike Gorice ZSUGVG. 

Prema našim saznanjima potporu, a kako se to popularno u nogometnim klubovima naziva "sufinanciranje" preko zajednice, a iz proračuna lokalne zajednice pripada NK Lukavec, a kako se ova udruga fuzionirala i više nema sjedište na području grada Velike Gorice time sredstva koja je do sada pripadao njemu moraju se rebalansom preusmjeriti na sve ostale članice ZSUGVG.

Time je potupuno jasno da je HNK Lukavec pored toga što je skliznuo u niži rang, ostao bez sufinaciranja, bez igrača od kojih će neki pristupiti HNK ili GNK Inkeru kako već je novi klub nazvan ispao veliki gubitnik, a time i nova uprava već na samom startu donijela štetnu odluku po klub, a rukovođena da se zaštiti od kako su rekli nekih iznenađenja prošlosti.

- Najbitniji dio smo dovršili ovaj posao, nama je najnormalnije da smo priliku koja se ukazala odustajanjem NK Lukvca iskoristili. Zaprešić ima nogometnu tradiciju, infrastrukturu i sve preduvjete u izgradnji stabilnog kluba na čemu odgovorno radimo. Naši ciljevi su viši od 3.NL, i mi ih želimo doseći. Čovjek sam koji dolazi iz biznisa, mislim da tim svojim iskustvom mogu osigurati dosegnuti zacrtane ciljeve, rekao nam je Franjo Herceg predsjednik Inkera,

Na naše pitanje hoće li u budućnosti Inker biti GNK ili HNK i hoće li netko iz struktura Lukavca ući u upravu kluba rekao je da će se o tome odlučiti u narednih par dana.

 

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.