SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Roy Ferenčina, novi trener Kustošije razbolio se od korone i nije vodio momčad poslije senzacionalne pobjede nad Orijetom. Na klupi je bio Hrvoje Štrok. Igrači su otpustili ručnu i igraju kao preporođeni. Je li politička volja razlog što Cibalia igra tako

KUSTOŠIJA - CIBALIA 2:0 (1:0)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 110. Glavni sudac: Terzić (Split) 7. Pomoćni suci: Ćatipović (Split) i Kuduz (Vrlika). Četvrti sudac: Lacić (Split). Delegat: Ivošević (Rijeka). Kontrolor sudaca: Petrović (Valpovo).

STRIJELCI: 1:0 - Šaronja (23), 2:0 - Jurčec (53).

KUSTOŠIJA: Šušković 7,5, Šimunić 7, Smoljo 6,5, Budić 6,5, Lagundžić 7 (od 89. Barada -), Ivanković 6, Plantak 7, Zorica 6,5 (od 76. Pavković -), Vukelić 6,5 (od 66. Kosić 6), Šaronja 7 (od 77. Koret -), Jurčec 7,5 (od 89. Klarić -). Trener Štrok 7.

CIBALIA: Runje 6, Išasegi 5,5, Oršolić 5,5, Tomašević 5,5, Mešanović 5,5, Pavlak 6, Diyoke 6, Knežević 5,5 (od 54. Miljanić 5,5), Bubnjar 6, Perić-Komšić 5,5. Jelić 5,5. Trener Jozinović 5,5.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Jurčec (Kustošija).

Prije početka utakmice bilo je tužno. Umro je dugogodišnji dopredsjednik Kustošije Stjepan Štef Brinjuvar (86), a novi trener Roy Ferenčina razbolio se od Covida 19, pa je ulogu na klupi preuzeo Hrvoje Štrok (41), nekad prvoligaški igrač, danas trener u omladinskom pogonu Kustošije.
Poslije senzacionalne pobjede Kustošije (3:0) nad Orijentom prošle nedjelje u Rijeci i pomaka s posljednjeg mjesta na ljestvici, nametnulo se jedno važno pitanje: je li taj uspjeh, nakon smjene trenera Igora Tolića i angažiranja Royja Ferenčine, bio slučajan, ili je momčad dotad igrala pod ručnom kočnicom koju je Ferenčina na najbolji način otpustio. Čekala su Cibalia na domaćem terenu kako bi se ustanovilo u čemu je riječ. No, Ferenčinina bolest otvorila je novo pitanje: može li ručna biti spuštena i bez njega? Iako je Ferenčina bio prisutan u pripremi utakmice pa i u telefonskom kontaktu tijekom cijelog susreta, na klupu je sjeo 10 godina mlađi Hrvoje Štrok. Ali, čini se, kako su igrači doživjeli takav preokret u Rijeci da bi odigrali dobro i sa Ferenčinom, kao što su sa Štrokom, jer je očito postojao neki zapor u njima samima. Posebno uspješni bili su napadač Jan Jurčec i vratar Toni Šušković, kao i Andrej Šaronja (20), također napadač u srpnju pristupio iz Maksimira. Šaronja je zabio prvi gol, dodao Jurčecu za 2:0, a i sam je u 11. minuti imao idealnu prigodu koju je gostujući vratar Runje obranio. Da je zabio Šaronja bi se prometnuo u igrača utakmice, a i ovako je najavio svoje talent.
Cibalia je prvo poluvrijeme odigrala gotovo očajno, u nastavku je imala dvije sjajne šanse, ali je ukupan dojam jako loš. Kad su Vinkovčani 11. rujna, također na stadionu u Kustošiji, izgubili od Jaruna 0:3 činilo se da ne može igrati lošije i da nema slabijeg trenera od Petra Tomića. Danas protiv Kustošije bila je još lošija, a trener Darko Jozinović (51) koji kao igrač ima 174 nastupa za Cibaliu, 71 za Hajduk i 36 za Karlsruher SC, nije pokazao osobitu aktivnost na trenerskoj klupi. bio je šutljiv i potišten!
Utakmici je prisustvovao i Damir Begović, novinar, vlasnik vinkovačkom portala Vinkulja, koji godinama prati Cibaliu. Na primjedbu, kako je nevjerojatno da momčad s takvim imenima igra toliko loše da bi mogla ispasti, odgovorio je: "Neće ispasti, ali neće igrati ni puno bolje. U pitanju su problemi strukturne prirode", što može značiti problem vođenja kluba, organizacije, financiranja i političke volje vinkovačke elite..

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku

PROMO

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku